Strip Turnhout


Bastien Vivès stort zich op manga

Voor zijn volgende stripproject stort de jonge stripauteur Bastien Vivès, wiens nieuwste album ‘Polina’ net in de winkelrekken ligt, zich volop in de wereld van de manga. Hij werkt momenteel in studioverband aan een mangareeks waarvoor hij het scenario schrijft en de personages tekent. “Het is een groot project waarvan ik hoop dat ik het zal kunnen realiseren”, vertelt Vivès in Stripgids 24.

“Net als bij de manga willen we elke week een hoofdstuk publiceren, waardoor we een ongelooflijk hoog ritme zullen moeten aanhouden. Het zou over krijgers en gevechtstechnieken gaan, dus iets helemaal anders dan wat ik tot nog toe gemaakt heb. Veel meer kan ik er nog niet over zeggen, ik hoop dat we het allemaal rond krijgen”, besluit Bastien Vivès.

De Franse stripauteur heeft de voorbije vier jaar tien titels op de stripmarkt gesmeten, waarvan ‘De smaak van chloor’ werd bekroond in Angoulême, wellicht het grootste en belangrijkste stripfestival ter wereld. In zijn nieuwste album ‘Polina’ vertelt hij het verhaal van de jonge Russische danseres Polina, vanaf haar eerste stapjes in de dansschool tot aan haar doorbraak bij het grote publiek.

Het volledige interview kan je terugvinden in Stripgids 24, die vanaf deze week te vinden is in de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen, en later ook in de Vlaamse stripspeciaalzaken.

14 April 2011, 19:47 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina