Strip Turnhout


Eerste teaser animatiefilm ‘Rimpels’

De veelgeprezen strip ‘Rimpels’ van de Spaanse stripauteur Paco Roca wordt momenteel in een animatiefilm gegoten. De eerste teaser van de film, die in 2012 in de bioscoop verwacht wordt, werd nu vrijgegeven.

De Valenciaanse stripmaker Paco Roca won met ‘Rimpels’, in het Nederlands uitgegeven door Silvester, alle stripprijzen die er in Spanje te winnen zijn,  waaronder de in Spanje prestigieuze Premio Nacional del Comic. Het album vertelt het verhaal van een oude man, vroeger bankbediende, die in een tehuis voor dementerende bejaarden belandt, waar hij zich staande probeert te houden, maar ondertussen steeds verder wegdeemstert. De angst om naar de bovenverdieping te moeten verhuizen, waar de zware gevallen zijn ondergebracht, wordt steeds groter maar de overplaatsing naar de bovenverdieping lijkt onafwendbaar. De Spaanse tekenfilm wordt geregisseerd door Ignacio Ferreras. Of de tekenfilm ook in België en Nederland zal verschijnen is niet geweten.

19 April 2011, 11:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina