Strip Turnhout


Eerste teaser animatiefilm ‘Rimpels’

De veelgeprezen strip ‘Rimpels’ van de Spaanse stripauteur Paco Roca wordt momenteel in een animatiefilm gegoten. De eerste teaser van de film, die in 2012 in de bioscoop verwacht wordt, werd nu vrijgegeven.

De Valenciaanse stripmaker Paco Roca won met ‘Rimpels’, in het Nederlands uitgegeven door Silvester, alle stripprijzen die er in Spanje te winnen zijn,  waaronder de in Spanje prestigieuze Premio Nacional del Comic. Het album vertelt het verhaal van een oude man, vroeger bankbediende, die in een tehuis voor dementerende bejaarden belandt, waar hij zich staande probeert te houden, maar ondertussen steeds verder wegdeemstert. De angst om naar de bovenverdieping te moeten verhuizen, waar de zware gevallen zijn ondergebracht, wordt steeds groter maar de overplaatsing naar de bovenverdieping lijkt onafwendbaar. De Spaanse tekenfilm wordt geregisseerd door Ignacio Ferreras. Of de tekenfilm ook in België en Nederland zal verschijnen is niet geweten.

19 April 2011, 11:14 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina