Strip Turnhout


Stripreeks met Guust Flaters neefje lokt storm van protest uit

Het voortijdig uitgelekte nieuws dat uitgeverij Marsu Productions, een nieuwe stripreeks, ‘Gastoon’, start met een hoofdrol voor het neefje van Guust Flater lokt bij veel fans van geestelijke vader André Franquin (1924-1997) een storm van protest uit. “Het universum van Gastoon zal heel verschillend zijn van dat van zijn oom”, zo legt de uitgever vandaag uit in Libération om de fans gerust te stellen. 

De spin-off, getekend door Simon Léturgie en geschreven door zijn vader Jean en Yann,  is gepland voor september 2011. Het neefje van Guust Flater maakte onder Franquin al zijn debuut maar speelde nooit echt een rol van betekenis. De fans van de blunderende stripheld spreken echter over godslastering en schreeuwen de uitgeverij toe om hun handen af te houden van hun stripheld. De uitgeverij tracht de kritiek te pareren door te stellen dat “het project niet uit het niets komt en helemaal voldoet aan de wensen van Franquin”.

Het project zou volgens de uitgeverij nog doorgepraat geweest zijn toen de auteur nog leefde. Marsu Productions dringt er ook op aan te melden dat de getoonde cover zeker niet de definitieve versie is.

28 April 2011, 17:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina