Strip Turnhout


Thor dondert in strip en film

Vanaf 27 april 2011 zal de film ‘Thor 3D’ in de bioscoop te zien zijn. Uitgeverij Nona Arte springt mee op de kar en brengt in mij het album ‘Thor: Vikingen’ uit.

Dondergod Thor verscheen voor het eerst in ‘Journey into Mystery’ in 1962 en is gecreëerd door Stan Lee, scriptschrijver Larry Lieber en tekenaar Jack Kirby. Hij is lid van de Avengers, een groep van superhelden met o.a. Iron Man, The Hulk en Captain America in hun gelederen. Marvel en Paramount brengen in 2011 The Avengers Thor en Captain America naar het witte scherm. De ‘Captain America’-film wordt in de zomer van 2011 verwacht maar eind deze maand loopt de comicverfilming van ‘Thor’ al wel in de zalen. Thor is de zoon van de oppergod Odin, gespeeld door Anthony Hopkins en de godin Gaea. Thor, een rol voor Chris Hemsworth is een sterke, arrogante en invloedrijke krijger. Odin vindt dat hij wat menselijkheid moet leren en verbant hem naar de aarde, waar hij onder de mensen moet leren leven.De antagonist van Thor is zijn stiefbroer Loki, de god van onheil. Hun eeuwige strijd bereikt een hoogtepunt in ‘Thor 3D’, wanneer Loki, gespeeld door Tom Hiddleston, de “Destroyer” op Thor afstuurt om hem en de aarde te vernietigen.

De Italiaanse uitgeverij Nona Arte brengt naar aanleiding van de film de strip ‘Thor: Vikingen’ uit, waarin de dondergod de strijd aangaat met ondode Vikingen. De comic van auteurs Garth Ennis en Glen Fabry telt 120 pagina’s en kost 14,90 euro. ‘Thor: Vikingen’ verschijnt in mei 2011.

16 April 2011, 11:14 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina