Strip Turnhout


Asterix en het grote scherm

Gerard Depardieu en Edouard Baer als Obelix en Asterix in 'Asterix en de Britten'.

De bekende Galliërs Asterix en Obelix zijn binnenkort volop op het grote scherm te zien. In 2012 loopt de verfilming van ‘Asterix en de Britten’ met Edouard Baer en Gerard Depardieu in de hoofdrollen in de bioscoop en twee jaar later zullen Asterix en zijn vrienden in hun eerste animatiefilm in 3D spelen. De animatiefilm verfilmt het album ‘Asterix en de Romeinse lusthof’. De eerste foto’s uit de langspeelfilm en het eerste beeld van de 3D-Asterix zijn sinds kort te bewonderen.

Regisseur en co-scenarist van ‘Asterix’-speelfilm is Laurent Tirard, de regisseur van de succesvolle ‘Le Petit Nicolas’-film, gebaseerd op de verhalen van ‘Asterix’-scenarist René Goscinny en Jean-Jacques Sempé.

Alexander Astier, de man achter de populaire Franse tv-reeks ‘Kaamelott’, dat verstript wordt door de Vlaming Steven Dupré, regisseert dan weer de verfilming van het ‘Asterix’-album ‘De Romeinse lusthof’.

16 May 2011, 15:22 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina