Strip Turnhout


Thierry Tinlot verlaat Fluide Glacial

Brusselaar Thierry Tinlot, sinds 2005 hoofdredacteur van het legendarische Franse striptijdschrift Fluide Glacial, verlaat op 1 juli 2011 het magazine en gaat voor de Belgische krant Le Soir werken. Tinlot wordt opgevolgd door Christophe Goffette, die al een aantal tijdschriften gecreëerd en/of geleid heeft.

Thierry Tinlot startte zijn carrière als journalist bij de radio (FM Le Soir) om daarna jarenlang het programma ’Gratin, le magazine du luxe et de la volupté’ te presenteren bij RTBF radio. In 1994 zette de Brusselaar zijn eerste stappen in de stripwereld als hoofdredacteur van het weekblad Robbedoes en zijn Franstalige tegenhanger Spirou. In 2005 maakte hij dan de overstap naar het satirische maandblad Fluide Glacial. Hij laat een stripblad achter dat met een gemiddelde verkoop van 70.000 exemplaren per nummer in een uitstekende gezondheid verkeert. Tinlot gaat vanaf juli 2011 de cultuurredactie van Le Soir leiden.

Zijn opvolger, Christophe Goffette leidde al tal van tijdschriften over muziek (zoals Best, Music Up, Compact, Crossroads) en film (Brazil), heeft een aantal boeken geschreven en draaide ook al tal van documentaires en zelfs een film. Aan hem om het maandblad, gestart in 1975, naar zijn veertigste verjaardag te begeleiden.

5 May 2011, 11:49 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina