Strip Turnhout


Recensie

Hergé Coté Jardin: un dessinateur à la campagne (Maricq)

Hergé? Dat was nen Brusseleir, dat was hij altijd geweest en dat zou hij altijd blijven. Toch verliet hij de stad op een bepaald moment en trok hij zich terug in Waals-Brabant, waar hij een hoeve naar eigen goeddunken inrichtte. In dit boek brengt Dominique Maricq alle links tussen Hergé en het Waalse platteland in kaart. Van het station van Sart-Moulin (dat de inspiratie zou leveren voor Moulinsart, Molensloot in het Nederlands) tot de boerderij waar Hergé de stress en de depressie achter zich wou laten.

De tekst is helder en duidelijk, veel meer dan zomaar wat heemkundige huisvlijt, maar dit boek moet het toch vooral hebben van de vormgeving met centraal de vele prachtige illustraties, met nooit eerder getoonde foto’s en tekeningen uit het plattelandsleven van de belangrijkste Belgische stripmaker van de twintigste eeuw. (TH)

Dominique Maricq
‘Hergé Coté Jardin: un dessinateur à la campagne’, Moulinsart, 160 blz., €19,50. (Franstalig)
***

24 June 2011, 15:19 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina