Strip Turnhout


Recensie

God: delen 1 en 2 (Karl T. & Marie)

Alex en zijn vriendin Elisa ontsnappen ternauwernood aan een goed uitgekiende aanslag op hun jonge leventje. Voor ze het zelf goed en wel beseffen, zitten ze tot hun nek in de wereld van de orgaanmaffia. Ook de moeder van Alex, een gerenommeerde chirurge, blijkt niet helemaal vrijuit te gaan.

Scenarist Marie is bij onze zuiderburen redelijk populair en heeft al wel enkele schone awards op zijn schouw mogen bijzetten. Deze twee albums (zijn eerste die vertaald worden) zijn zeker spannend, maar in onze ogen net dat tikkeltje te routineus opgebouwd. Karl T. voorzag het tweeluik van intrigerende covers, maar slaagt er maar niet in om zijn personages tot leven te brengen en dit – whoehaha – ondanks hun nieuwe organen. Medische thrillers scoren momenteel redelijk goed, maar ik betwijfel of het ziekenfonds beide albums gaat terugbetalen. Misschien als ik mijn SIS-kaart toon bij de lokale striphandelaar? (MS)

Karl T. & Damien Marie
‘God: delen 1 en 2’, Dupuis, 56 blz., €6,50 per deel.
***

24 June 2011, 15:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina