Strip Turnhout


Recensie

God: delen 1 en 2 (Karl T. & Marie)

Alex en zijn vriendin Elisa ontsnappen ternauwernood aan een goed uitgekiende aanslag op hun jonge leventje. Voor ze het zelf goed en wel beseffen, zitten ze tot hun nek in de wereld van de orgaanmaffia. Ook de moeder van Alex, een gerenommeerde chirurge, blijkt niet helemaal vrijuit te gaan.

Scenarist Marie is bij onze zuiderburen redelijk populair en heeft al wel enkele schone awards op zijn schouw mogen bijzetten. Deze twee albums (zijn eerste die vertaald worden) zijn zeker spannend, maar in onze ogen net dat tikkeltje te routineus opgebouwd. Karl T. voorzag het tweeluik van intrigerende covers, maar slaagt er maar niet in om zijn personages tot leven te brengen en dit – whoehaha – ondanks hun nieuwe organen. Medische thrillers scoren momenteel redelijk goed, maar ik betwijfel of het ziekenfonds beide albums gaat terugbetalen. Misschien als ik mijn SIS-kaart toon bij de lokale striphandelaar? (MS)

Karl T. & Damien Marie
‘God: delen 1 en 2’, Dupuis, 56 blz., €6,50 per deel.
***

24 June 2011, 15:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina