Strip Turnhout


Recensie

De Azuren Boeddha – integrale (Cosey)

Een dikke vijf jaar na de oorspronkelijke publicatie in 2005 (toen nog in twee delen), ligt nu een integrale versie van ‘De Azuren Boeddha’ van de Zwitserse stripmaker Cosey in de winkel. In deze striproman lopen plot, politiek en religie door mekaar. Cosey (een interview vond u Stripgids 13) vertelt het verhaal van het Tibetaanse meisje Lahl, die als enige weet waar De Azuren Boeddha te vinden is, een legendarisch gouden beeld dat de interesse van de Chinese bezetter heeft opgewekt. Niet door de religieuze betekenis, maar door de waarde van het goud. Echt sympathiek worden de Chinezen hier niet afgeschilderd.

‘De Azuren Boeddha’ is genuine Cosey, de Zwitser die bij een breed publiek doorbrak met de reeks ‘Jonathan’. De manier waarop Cosey zijn strippagina’s beheerst en vormgeeft blijft indrukwekkend. Cosey is één van de weinig Europese stripmakers die veel vaart kan geven aan een verhaal waarin in wezen ontzettend weinig gebeurt. (TH)

Cosey
‘De Azuren Boeddha – integrale’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 140 blz., €23,95.
****
 

24 June 2011, 15:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina