Strip Turnhout


Recensie

De Azuren Boeddha – integrale (Cosey)

Een dikke vijf jaar na de oorspronkelijke publicatie in 2005 (toen nog in twee delen), ligt nu een integrale versie van ‘De Azuren Boeddha’ van de Zwitserse stripmaker Cosey in de winkel. In deze striproman lopen plot, politiek en religie door mekaar. Cosey (een interview vond u Stripgids 13) vertelt het verhaal van het Tibetaanse meisje Lahl, die als enige weet waar De Azuren Boeddha te vinden is, een legendarisch gouden beeld dat de interesse van de Chinese bezetter heeft opgewekt. Niet door de religieuze betekenis, maar door de waarde van het goud. Echt sympathiek worden de Chinezen hier niet afgeschilderd.

‘De Azuren Boeddha’ is genuine Cosey, de Zwitser die bij een breed publiek doorbrak met de reeks ‘Jonathan’. De manier waarop Cosey zijn strippagina’s beheerst en vormgeeft blijft indrukwekkend. Cosey is één van de weinig Europese stripmakers die veel vaart kan geven aan een verhaal waarin in wezen ontzettend weinig gebeurt. (TH)

Cosey
‘De Azuren Boeddha – integrale’, Dupuis (Collectie Vrije Vlucht), 140 blz., €23,95.
****
 

24 June 2011, 15:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina