Strip Turnhout


Recensie

Zombillenium 1: Gretchen (de Pins)

De Franse striptekenaar Arthur de Pins geniet al een relatieve bekendheid met zijn humoristische, erotische strip ‘Schatjes’ waarvan drie albums verschenen bij uitgeverij Silvester. Met zijn nieuwe reeks ‘Zombillenium’ slaat de Pins een nieuwe weg in, die rechtstreeks naar een attractiepark leidt waar vampiers, spoken, zombies en mummies willens nillens de rest van hun onsterfelijke leven de mensen mogen trakteren op een dagje ouderwets griezelen. Tegen wil en dank mag ook Aurélien het team van monsters vervoegen. Wanneer hij een van de sterren dreigt te worden van het Zombillenium-park wordt dat niet in dank aanvaard door zijn kersverse zombiecollega’s. Gelukkig krijgt hij steun van de niet onknappe heks Gretchen. Het fragiele evenwicht dat de Pins aanhoudt tussen humoristische scènes, dreigende sequenties en de door mekaar lopende verhaallijnen maakt van dit eerste ‘Zombillenium’-album een absolute aanrader. Tenzij u totaal afknapt op de volledig in Illustrator gemaakte tekeningen. (KM) had er alvast geen last van.

Arthur de Pins
‘Zombillenium 1: Gretchen’, Uitgeverij Dupuis, 48 blz., €6,50.
****

30 June 2011, 14:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina