Strip Turnhout


Recensie

Zombillenium 1: Gretchen (de Pins)

De Franse striptekenaar Arthur de Pins geniet al een relatieve bekendheid met zijn humoristische, erotische strip ‘Schatjes’ waarvan drie albums verschenen bij uitgeverij Silvester. Met zijn nieuwe reeks ‘Zombillenium’ slaat de Pins een nieuwe weg in, die rechtstreeks naar een attractiepark leidt waar vampiers, spoken, zombies en mummies willens nillens de rest van hun onsterfelijke leven de mensen mogen trakteren op een dagje ouderwets griezelen. Tegen wil en dank mag ook Aurélien het team van monsters vervoegen. Wanneer hij een van de sterren dreigt te worden van het Zombillenium-park wordt dat niet in dank aanvaard door zijn kersverse zombiecollega’s. Gelukkig krijgt hij steun van de niet onknappe heks Gretchen. Het fragiele evenwicht dat de Pins aanhoudt tussen humoristische scènes, dreigende sequenties en de door mekaar lopende verhaallijnen maakt van dit eerste ‘Zombillenium’-album een absolute aanrader. Tenzij u totaal afknapt op de volledig in Illustrator gemaakte tekeningen. (KM) had er alvast geen last van.

Arthur de Pins
‘Zombillenium 1: Gretchen’, Uitgeverij Dupuis, 48 blz., €6,50.
****

30 June 2011, 14:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina