Strip Turnhout


Recensie

Rani 2: Bandiet (Van Hamme, Alcante & Vallès)

Jean Van Hamme heeft ondergetekende heel wat uren aan zijn luie zetel gekluisterd met sterke verhalen van ‘Thorgal’, ‘XIII’ en andere topreeksen. Toch ben ik de laatste tijd niet echt geneigd om haastje-repje naar de winkel te stormen om ’s mans laatste worpen in huis te halen. Ook deze ‘Rani’ slaagt er weer niet in om mij te overtuigen, al liet Van Hamme zich bijstaan door eeuwige belofte Didier ‘Alcante’ Swysen die Van Hammes tv-scenario (de reeks is binnenkort te zien op France 2) voor de strip bewerkte.

Ons deed het allemaal wat denken aan een mix van ‘Venetiaanse suites’ (Raives & Warnauts) en ‘De Havik’ (Pellerin) waarin gelijkaardige thematieken opgedist worden. Als proloog zijn twee volledige albums trouwens net iets te veel van het goede. Leuk was wel de hernieuwde kennismaking met tekenaar Vallès die we na ‘Meesters van de gerst’ wat uit het oog verloren waren, maar die hier nog eens bewijst dat hij als geen ander een historisch verhaal gedetailleerd knap in beeld weet te brengen. (MS)

Jean Van Hamme, Alcante & Francis Vallès
‘Rani 2: Bandiet’, Le Lombard, 48 blz., €6,50.
**

24 June 2011, 15:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina