Strip Turnhout


Recensie

Rani 2: Bandiet (Van Hamme, Alcante & Vallès)

Jean Van Hamme heeft ondergetekende heel wat uren aan zijn luie zetel gekluisterd met sterke verhalen van ‘Thorgal’, ‘XIII’ en andere topreeksen. Toch ben ik de laatste tijd niet echt geneigd om haastje-repje naar de winkel te stormen om ’s mans laatste worpen in huis te halen. Ook deze ‘Rani’ slaagt er weer niet in om mij te overtuigen, al liet Van Hamme zich bijstaan door eeuwige belofte Didier ‘Alcante’ Swysen die Van Hammes tv-scenario (de reeks is binnenkort te zien op France 2) voor de strip bewerkte.

Ons deed het allemaal wat denken aan een mix van ‘Venetiaanse suites’ (Raives & Warnauts) en ‘De Havik’ (Pellerin) waarin gelijkaardige thematieken opgedist worden. Als proloog zijn twee volledige albums trouwens net iets te veel van het goede. Leuk was wel de hernieuwde kennismaking met tekenaar Vallès die we na ‘Meesters van de gerst’ wat uit het oog verloren waren, maar die hier nog eens bewijst dat hij als geen ander een historisch verhaal gedetailleerd knap in beeld weet te brengen. (MS)

Jean Van Hamme, Alcante & Francis Vallès
‘Rani 2: Bandiet’, Le Lombard, 48 blz., €6,50.
**

24 June 2011, 15:16 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina