Strip Turnhout


Recensie

Atalante 4: De vlucht van de Boreaden (Crisse)

Omdat Crisse het de laatste jaren hondsdruk had met reeksen als ‘Cañari’, ‘Luuna’, ‘Kookaburra’ en ‘Ishanti’, leek het er even op dat album nummer 3 (toen nog uitgegeven bij Talent) het laatste zou zijn in deze heroic fantasy-reeks. Gelukkig wist hij toch nog ergens een gaatje te vinden om deze rondborstige heldin een tweede leven te gunnen. Volgde de auteur in het begin nog vrij nauwgezet de originele Griekse mythe, in de loop van haar avonturen permitteert hij zich alsmaar meer dichterlijke vrijheden, maar dat kan de pret niet drukken. Als enige vrouw tussen 50 soms wat klunzige Argonauten moet onze dame serieus haar mannetje staan en dat zorgt voor heel wat flitsende actiescènes. Crisse maakt trouwens hele mooie plaatjes bij het verhaal en lijkt soms wel te solliciteren naar een job bij de Disneycompany. Ook de frisse inkleuring van Fred Besson is zeker het vermelden waard. (MS)

Crisse (Didier Crispeels)
‘Atalante 4: De vlucht van de Boreaden’, Silvester, 48 blz., €16,95.
***

24 June 2011, 15:27 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina