Strip Turnhout


Recensie

Hannibal Meriadec 1: De orde van de as (Istin & Créty)

Hier is hij weer: Jean-Luc Istin! De man slaagt er na al die andere reeksen (‘Het vijfde evangelie’, ‘De druïden’) opnieuw in om een spannend fantasyverhaaltje uit zijn mouw te schudden. Echt from scratch was het deze keer niet, aangezien deze ‘Hannibal’ eerder fungeert als een prequel bij de reeks ‘Drakenbloed’. Verloor hij zich in die reeks nogal eens in een overvloed aan randpersonages, hier blijft hij netjes bij de les en levert een meer dan degelijk album af dat er als een speedboat vandoor gaat. Boeiend is het om te zien dat Istin de piratenclichés (schoon madam, verborgen schat, wapengekletter) zeker niet uit de weg gaat, maar ze handig integreert in deze vlotte vertelling.

Créty overtreft moeiteloos de tekeningen van ‘Drakenbloed’-tekenaar Guy Michel en weet diens personages mooi naar zijn hand te zetten. Vanaf deel 5 zal hij trouwens ook de moederreeks voor zijn rekening nemen. Wordt vervolgd dus en dat vinden we – de kraakvis mag me kraken- helemaal niet erg. (MS)

Jean-Luc Istin & Stéphane Créty
‘Hannibal Meriadec 1: De orde van de as’, Silvester, 48 blz., €16,95
****

24 June 2011, 15:08 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina