Strip Turnhout


Recensie

Bankgeheimen US 1: Long Island Suicide (Richelle & Hé)

De reeks ‘Bankgeheimen’ (4 x 2 delen) kon ons indertijd wel bekoren en deed het bovendien ook verre van slecht aan de kassa. Vandaar dat een spin-off allesbehalve een onlogische volgende stap was.  Richelle verplaatste het verhaal naar de States en haalde duidelijk heel wat mosterd  bij de recente bankencrisis om zijn verhaal wat meer punch te geven. Zo moet je geen financieel genie zijn om de link te leggen tussen de Norman Brothers uit de strip en de failliete investeringsbank Lehman Brothers uit de gazetten. Daarnaast verweeft hij een intrigerend (zelf)moordverhaal doorheen de gortdroge financiële Excel-sheet. Hé (‘Marc Meester’, ‘Sofaletta’) is een tekenaar die het métier verstaat, maar nog steeds tekortschiet bij de mimiek van zijn personages. Dit is niettemin een album dat genoeg body heeft om overeind te blijven. We zijn in elk geval benieuwd naar het tweede, afsluitende deel. (MS)

Philippe Richelle & Dominique Hé
‘Bankgeheimen US 1: Long Island Suicide’, Glénat, 48 blz., €11,50.
***

24 June 2011, 15:24 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina