Strip Turnhout


Recensie

Barst (Marmus)

Weinig aan ‘Barst’, het debuut van de 48-jarige Marmus (pseudoniem van Mark Musschoot), is spectaculair. Het tekenwerk is uitgevoerd in overwegend rustige aquarelkleuren, de twee hoofdpersonages leiden gewone levens (ze staan allebei in het onderwijs) en ze worstelen met de dingen waar u en ik mee worstelen. ‘Barst’ is een verhaal waarin de ziekte van een moeder, het afscheid van de ene liefde en het begin van een andere en problemen op het werk de loop der dingen bepalen.

Net die wat bedaagde, weinig spectaculaire inhoud én aanpak, maken ook de grote charme van het boek uit – ver van de waan van de dag, die ook in stripland vaak de agenda blijkt te bepalen. Al had wat doorgedreven plotwerk en een iets strakker scenario het boek naar een nog hoge niveau kunnen tillen. (ZS)

Marmus
‘Barst’, Bries, 112 blz., €23.
***

24 June 2011, 15:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina