Strip Turnhout


Expo Bob De Moor met blik op de zee

Het Belgisch Stripcentrum in Brussel pakt uit met een grote retrospectieve tentoonstelling rond de legendarische striptekenaar Bob De Moor (1925 – 1992). Het centrale thema van de expo is De Moors fascinatie voor de zee.  De Moor was meer dan dertig jaar lang de belangrijkste medewerker van Hergé, de geestelijke vader van ‘Kuifje’, maar was ook de auteur van strips als ’Barelli’, ‘Meester Mus’ en zijn lievelingsreeks  ’Cori de Scheepsjongen’. ”In ‘Cori’ kon hij zijn fascinatie voor de zee kwijt”, vertelt zijn zoon Johan in Stripgids 25

“Je kon zelfs zien dat hij bepaalde platen al jaren in zijn hoofd had”, gaat Johan De Moor, zelf ook stripauteur (bekend van o.a. ‘Kobe de Koe’). “Die beginscène in Cadix van het album ‘De onoverwinnelijke Armada’, die is met zoveel kracht en precisie getekend, magnifiek. Ik ben zelf eens naar Cadix getrokken om het beeld met de werkelijkheid te vergelijken en het is gelijkend, die zonsondergang, gewoonweg prachtig.”

De tentoonstelling ‘Bob De Moor en de zee’ gaat dieper in op de manier waarop de tekenaar zijn passie voor de zee in zijn werk gestalte gaf. Zo worden tekeningen getoond die de jonge De Moor ging maken in de Antwerpse haven, schetsen en ontwerpen en originele pagina’s uit o.a. ‘Cori de Scheepsjongen’ en het ‘Kuifje’-verhaal ‘Cokes in voorraad’.

De expo ‘Bob De Moor en de zee’ loopt nog tot en met zondag 12 januari 2012 in het Belgisch Stripcentrum in Brussel. Meer info vindt u hier.

15 June 2011, 12:52 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina