De Stripvalies van Gerben Valkema

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Stripvalies van Gerben Valkema

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Gerben Valkema.


Voor iedereen die onder de parasol op de camping of aan de rand van het zwembad ongegeneerd wil glimlachen, raad ik ‘Cul De Sac Golden Treasury’ aan.

Niet alleen is het briljant grappig getekend, maar ook en vooral de plotjes zijn fantastisch goed. Of je nu lacht om de egoïstische Alice, de gefrustreerde stripliefhebber Petey, of de vader in zijn piepkleine autootje, er is voor ieder wat wils. De karaktertjes zijn zo leuk, en de tekeningen zo heerlijk karakteristiek, dat je niet anders kan dan met goesting de strip in duiken en je heerlijk in het rare, maar toch bekende wereldje wentelen. Dit is een boek dat je kan blijven lezen. Geloof me, voor een geslaagde vakantie heb je niet meer nodig dan dit ene boek. En een zwembroek.

Oh, en zodra je thuis bent, neem dan een kijkje op zijn leuke weblog.

Gerben Valkema (1980) vormt met Eric Hercules het auteursduo dat de stripreeks  ‘Elsje’ lanceerde. De gagreeks verschijnt als dagstrip in meer dan 15 regionale kranten in heel Nederland en is ook te lezen in het stripblad Eppo en elke maand in het stripblad Por Dios. Er zijn inmiddels vijf albums van ‘Elsje’.

Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.