De Stripvalies van Kristof Spaey

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Stripvalies van Kristof Spaey

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Kristof Spaey.

Voor wat geweldige vakantielectuur zou ik een koffertje vullen met de zwart/wit Kuifjes die nu heruitgebracht worden in harde kaft en op kleiner formaat (bij uitgeverij Casterman).

Prachtig hoeveel charme die boekjes bevatten. Heerlijk naïef, al voel je Hergé pagina per pagina groeien. De tekeningen worden beter, de verhalen worden meer gestructureerd.
Gooi er meteen ook de uiterst gedetailleerde Hergé-biografie van Goddin bij: ‘Hergé, Levenslijnen’.
Zelden heb ik zo’n nauwgezet portret gelezen van een stripmaker. Je waant je bij momenten over Hergé’s schouder kijkend terwijl hij aan zijn tekentafel zit.
Allemaal samen ook een mooie manier om je voor te bereiden op de Spielberg-verfilming van ‘Kuifje’ die er in oktober zit aan te komen.
De trailer is alleszins om duimen en vingers van af te likken:

Kristof Spaey (1982) debuteerde in 2004 met de tekstloze strip ‘Hoop’. Twee jaar later verscheen zijn tweede album ‘Façade’, twee kortverhalen waarin een op scenario van de Bronzen Adhemar-winnaar van 2011 Steven Dupré. In 2009 pakte de Leuvense striptekenaar uit met het dubbelalbum ‘Misschien/Ooit’ op scenario van Marc Legendre.  Het derde deel van deze striptrilogie en een heruitgave van de eerste twee albums verschijnen in september 2011.


Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.