Strip Turnhout


De Stripvalies van Luc Cromheecke

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Luc Cromheecke.

Als je in Frankrijk op vakantie bent, moet je daar absoluut eens een stripwinkel binnenspringen, want mijn striptip is helaas nog niet vertaald in het Nederlands. ‘Les Chronokids’ van Stan, Vince en Zep is nochtans een meesterlijke strip voor jong en oud. Twee kinderen flitsen door de tijd met een gsm-achtige teletijdsmachine. Ze ontmoeten heel wat historische figuren: Napoleon, Vlad de Spieser, Jesus, Atilla de Hun, Jimi Hendrix, enz, enz, één voor één idiote mafkezen. Tot nog toe zijn er 3 albums van deze reeks verschenen. Allemaal uiterst grappig, spannend en waanzinnig goed getekend.

Luc Cromheecke (1961) is samen met zijn partner in crime Laurent Letzer verantwoordelijk voor de absurde stripreeksen ‘Taco Zip’, ‘Tom Carbon’ en ‘Plunk!’. Zijn strips waren en zijn te lezen in binnen- en buitenlandse kranten. Met Willy Linthout, bekend van zijn ‘Urbanus’-strip, creëerde Cromheecke ‘Roboboy’. Eind 2010 startte hij  een nieuwe stripreeks, ‘L’île Carrément Perdue’, op scenario van de Fransman Sti, in het Franstalige stripmagazine Spirou . In septemeber 2011 verschijnt het album ‘Plunk! 3: De Plunk Generatie’ en de heruitgave van het tweede ‘Tom Carbon’-album ‘Koude Kunstjes’ bij uitgeverij Strip 2000.

Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.

5 July 2011, 16:50 admin

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel

Save the date: Fandag van De Fameuze Fanclub

11 January 2020, 20:11 Roel

Rock Paper Pencil Games & Comics Festival

15 December 2019, 15:52 Roel

Freaks in Schaarbeek

6 December 2019, 11:13 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina