Strip Turnhout


Franstalig stripblad Spirou wil België redden

Naar aanleiding van de Belgische nationale feestdag op 21 juli brengt het Franstalige stripweekblad Spirou (Robbedoes) op 20 juli 2011 een speciale editie uit rond de politieke impasse waarin België nu al langer dan een jaar in vertoeft. De stripauteurs van het stripblad schudden een heus reddingsplan uit hun tekenpen voor dit speciale nummer.

Op de verschijningsdatum van het ‘Sauvez la Belgique’-nummer zal België vierhonderd dagen zonder federale regering zitten. Vierhonderd dagen waarin Franstalige en Nederlandstalige politici er niet in slaagden een nieuwe regering op poten te zetten. Een uitstekende gelegenheid voor de Spirou-auteurs om hun reddingsplan voor België uit te tekenen. Auteurs als Nix (Kinky & Cosy), Cromheecke (‘Plunk’, ‘Tom Carbon’), Bercovici (Vrouwen in ‘t Wit’), Salma (‘Nathalie’, ‘Mademoiselle Louise’),  Letzer (‘Plunk’) en Clarke (‘Melisande’) gaan de uitdaging aan en geven hun eigen kijk op de huidige politieke impasse.

Op 20 juli 2011 ligt de België-special van het Franstalige weekblad Spirou in de (kranten)winkels.

5 July 2011, 14:07 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina