Strip Turnhout


Gerolf van de Perre exposeert op kunstenfestival Watou

Nog tot 11 september 2011 loopt de expo ’Dichter in de massa’ van de Leuvense stripauteur Gerolf van de Perre op het kunstenfestival Watou. Het is de eerste expo van het gelijknamige stripboek van Van de Perre.

In zijn graphic novel ‘Dichter in de massa’ (uitgeverij Atlas) goot stripschilder Gerolf van de Perre het eerste deel van de roman ‘De aantekeningen van Malte Laurids Brigge’ van dichter Rainer Maria Rilke in een beeldenreeks. Tijdens het Kunstenfestival presenteert Van de Perre enkele van deze beelden en een monumentaal nieuw werk. De originele schilderijen zijn te bekijken in de oude Douviehoeve. Op 11 september 2011 gaat er een Rainer Maria Rilke-dag door. Die dag wordt er voorgedragen uit zijn werk en enkele Rilke-kenners – waaronder Gerolf van de Perre - nemen zijn gedichten onder de loep.

Meer info vindt u hier.

19 July 2011, 11:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina