Strip Turnhout


‘Kobijn’ van Lewis Trondheim in Humo

Sinds deze week start het weekblad Humo met de publicatie van ‘Invalkrachten’, een album uit de reeks ‘De ongelooflijke avonturen van Kobijn’. De strip van de Franse veeltekenaar Lewis Trondheim zal de hele zomer, negen weken lang, in het magazine te lezen zijn.

‘Invalkrachten’ is het vierde album uit de ’Kobijn’-reeks. Trondheim plaatst in de reeks zijn hoofdpersonages steeds in de meest diverse situaties, en laat die dan vervolgens ontsporen. In eerste instantie maakte Trondheim een striproman over het personage Kobijn, een konijn, voor L’Assocation. Pas later werd het een langere reeks albums die verschenen bij uitgeverij Dargaud. In het Nederlands verschijnt de reeks bij uitgeverij Silvester, die ondertussen 7 albums heeft uitgegeven. Het 8ste ‘Kobijn’-album ‘Het staat in de sterren’ ligt deze maand nog in de winkel.    

5 July 2011, 10:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina