Strip Turnhout


Marcske van de Kampioenen krijgt eigen stripreeks

In december 2011 krijgt Marc Vertongen, de klungelige en naïeve spits van FC De Kampioenen, een eigen stripreeks. Tekenaars van deze spin-off van de nog steeds populaire hoofdstripreeks van de amateurvoetbalploeg worden Wim Swerts en Luc Vanas, de tekenaars achter de stripreeks rond de Ketnet-serie ‘W817′ die eind dit jaar wordt stopgezet. Voor het scenario staat ‘FC De Kampioenen’-auteur Hec Leemans in.

“‘Vertongen & co’ worden lange verhalen”, legt tekenaar Wim Swerts uit. “Het is dus een spin-off waarin de hoofdrol zal weggelegd zijn voor Marcske en Paulien Vertongen. Maar ook Oma Boma en inspecteur Porei zullen regelmatig meespelen. De andere Kampioenen krijgen wellicht af een toe een gastrol. Er zijn drie albums per jaar voorzien. De reeks vervangt ‘W817′ die na 26 albums wordt stopgezet. Hec schrijft inderdaad het scenario. Hij schetst die in eerste instantie met meer detail uit zodat ik een goed basis heb om de tekeningen uit te werken. Het is weer immers een andere stijl dan deze van ‘W817′. Het moeilijke is de Klare Lijnstijl en de figuren in de vingers te krijgen. Het zal dus even duren voor de ‘W817′-stijl eruit is. Luc Vanas verzorgt het inkleurwerk.”

“Na ‘Basta’ verdwijnt ‘W817′. Een reeks vervang je niet van het ene moment op het andere”, vertelt Swerts. ”Zeker in deze economisch moeilijke tijden moet ik toegeven dat ik leukere momenten in m’n carrière heb gekend. We waren dan ook erg blij dat Hec voorstelde om een spin-off van ‘FC De Kampioenen’ te maken. Ik heb ‘W817′ met veel plezier getekend en hou er zeker leuke herinneringen aan over. Het laatste album zal toepasselijk ‘Hello Goodbye’ als titel meekrijgen. Daarin springen we 15 jaar de toekomst in en krijgen we te lezen hoe de vrienden zich een op zeer verrassende wijze een weg gebaand hebben in het leven.”

Het eerste album uit de gloednieuwe reeks ‘Het Gouden Bolleke’ verschijnt op 14 december 2011 bij Standaard Uitgeverij. Op diezelfde dag verschijnt ook het allerlaatste album uit de ‘W817′-stripreeks.


25 July 2011, 08:38 admin


Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Veilinghuis Bernaerts veilt opnieuw tekeningen van POM

7 October 2019, 10:19 Tom

29e editie Wilrijkse Stripdagen

5 October 2019, 09:51 Roel

Die Keure brengt Engelse vertaling van Koude Oorlog-strip

30 September 2019, 19:55 Jasper

Alexander De Grote op veroveringstocht in Turnhout

26 September 2019, 11:46 Jasper
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina