Strip Turnhout


Philip Paquet stelt zijn muzikale helden tentoon

Nog tot en met 7 augustus 2011 loopt de tentoonstelling ‘HEROES’ van Philip Paquet in de Antwerpse muziekwinkel annex koffiebar Tune Up. De expo is een grafisch eerbetoon van de Antwerpse stripauteur aan zijn muzikale helden.  

“Muziek is nog steeds mijn geliefde thema”, vertelt Philip Paquet. ”Ik wil dat echter niet meer beperken tot jazz vandaar Zappa, Bowie, The Beastie Boys, e.a.. De expo is een selectie van tekeningen en letterlijk gelaagde portretten. Ik werk met verschillende lagen emulsie waar ik op schilder en creëer zo diepte. Het gaat in totaal om 15 werken die te koop zijn.” Paquet terug in het stripvizier dus. En er staan heel wat projecten op stapel waarin muziek weerom een belangrijke rol spelen. “Momenteel ben ik verslaggever voor Focus Knack op Gent Jazz. Die tekeningen verschijnen de komende dagen op hun site en worden gebundeld in Knack Wereldtijdschrift dat in september verschijnt. Verder ontwierp ik nog Blue Note covers voor CD/wenskaarten die exclusief in Fnac te koop zijn. Ik heb net enkele maanden intensief aan ‘Graphicology’ gewerkt: een project met Brussels Jazz Orchestra.” In dat project gaan vier componisten aan de slag met graphic novels van Philip Paquet. Ze componeren soundtracks bij bestaande verhalen van Paquet die in een montage geprojecteerd zullen worden. Het Brussels Jazz Orchestra zorgt voor een live uitvoering van de soundtrack. Paquet zelf maakt voor deze productie een nieuw verhaal waarin het Brussels Jazz Orchestra de hoofdrol speelt. 

Meer info over ‘HEROES’ vindt u hier.  

18 July 2011, 08:23 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina