Strip Turnhout


Tweede deel Nederlandse WOII-strip ‘Haas’ verschenen

Het tweede album uit de realistische stripreeks ‘Haas’ is verschenen. De reeks van tekenaar Fred de Heij en scenarist Rob van Bavel speelt zich af in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste ‘Haas’-album ‘De weg terug’ werd genomineerd voor de Stripschappenning voor beste stripalbum van 2010. 

Haas is de verzetsnaam van een pastoor van het fictieve plaatsje Drimmelbergen en de verzetgroep waarvan hij deel uitmaakt. In het eerste deel werd hij vermoord en nam een joodse rabbi zijn plaats in. In ‘Blind vertrouwen’, het tweede deel van ‘Haas’, wordt de pastoor door de Duitsers gevraagd de veroordeelden in de gevangenis de laatste sacramenten toe te dienen. Dat brengt hem op het spoor van verraad binnen het verzet en leidt uiteindelijk tot een spectaculaire ontsnappingspoging uit het legercomplex waarin zijn vrienden worden vastgehouden. Ook dit deel van ’Haas’ werd voorgepubliceerd in Eppo, het tweewekelijkse stripblad dat door scenarist van Bavel nieuw leven werd ingeblazen. Het derde deel uit de ‘Haas’-reeks staat ook al in de steigers. Het album wordt verwacht in oktober 2011.

4 July 2011, 12:11 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina