Strip Turnhout


Belgische stripfiguren veroveren filmwereld

'De Krobbels' op het grote scherm in 2013

Het filmdebuut van de Smurfen, de blauwe wezens bedacht door de Belgische striptekenaar Peyo, loopt momenteel succesvol in de bioscoop. Het succes van de film zet meteen ook het licht op groen voor twee sequels, waarvan de eerste al in 2013 wordt verwacht. Kuifje, de meest bekende reporter uit België, mag in oktober 2011 de kassa doen rinkelen met de door Steven Spielberg geregisseerde 3D film ”De avonturen van Kuifje: Het geheim van de eenhoorn’. Belgische stripfiguren zijn hot in filmland blijkbaar want ook de Marsupilami, een creatie van ‘Guust Flater’ en de Krobbels, bedacht door de Belgische stripauteurs Arthur Piroton en Paul Deliège, zullen de komende jaren op het grote scherm te zien zijn.

Paul Deliège (1931-2005) is voornamelijk bekend van de gevangenisstripreeks ‘Jaap’. In 1968 tekende hij op scenario van Arthur Piroton (1931-1996), de man achter de stripreeks ’Jess Long’,  drie kleine, groene en vooral kwaadaardige wezens met grote, rode hoeden op papier. ‘De Krobbels’ waren geboren. Meer dan 40 jaar later wordt de Belgische stripreeks naar het grote scherm getoverd. Regisseur van de stripadaptatie is de naar Amerika uitgeweken Gentenaar Frederik Du Chau.  ‘The Krostons – Masters of the Universe’ wordt in december 2013 in de filmzalen verwacht. Op de website http://www.krostons.com/ kan u alvast een vijf minuten durende trailer van de film bekijken.

Ook de Marsupilami, het zwartgele fictieve dier met de lange maar zeer effectieve staart, mag in 2012 zijn kunnen laten zien op het grote scherm. De film is in Franse handen en wordt gemaakt door Alain Chabat, bekend van zijn ‘Asterix’-verfilmingen. Net als ‘De Smurfen’ wordt de film in 3D gedraaid. ‘Houba! Le Marsupilami et l’Orchidée de Chicxulub’ kent zijn (Franse) première in april 2012.

24 August 2011, 10:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina