Strip Turnhout


Steven Spielberg, een Belgische wereldpremière en de ‘Kuifje’-trein

Het evenement in strip- en filmland in oktober zal ongetwijfeld de langverwachte ‘Kuifje’-film van Steven Spielberg en Peter Jackson worden, die op 22 oktober 2011 zijn wereldpremière zal kennen in Brussel. Uiteraard zal de Amerikaanse regisseur Spielberg aanwezig zijn op de première. Veel plaats in zijn agenda heeft de bekende regisseur echter niet. Na de première van ‘The adventures of Tintin: The secret of the unicorn’ wordt Spielberg nog verwacht op de Franse première. Tussendoor zal Steven Spielberg echter nog wel de tijd vinden om een speciale ‘Kuifje’-Thalystrein te onthullen in Brussel-Zuid. Praktisch is de regisseur ook ingesteld. Na de onthulling van de trein reist de Amerikaan er meteen mee naar Parijs.

De 3D-film wordt de eerste in een reeks films die gebaseerd zijn op de strips van de geestelijke vader van Kuifje, Hergé. Steven Spielberg, ‘Lord of the rings’-regisseur Peter Jackson en Kathleen Kennedy produceren de film. Het verhaal is een bewerking van de stripverhalen ‘De krab met de gulden scharen’, ‘Het geheim van de Eenhoorn’ en ‘De schat van Scharlaken Rackham’. ‘The Adventures of Tintin: the Secret of the Unicorn’ komt vanaf 26 oktober in de bioscoop

24 September 2011, 18:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina