Strip Turnhout


Nederlandse stripauteur Dick Briel overleden (1950-2011)

De Nederlandse stripauteur Dick Briel, het meest bekend van zijn stripreeks ‘Professor Palmboom’, is op 26 september 2011 overleden. Het nieuws is nu pas bekend geraakt. Hij werd 60 jaar.

In 1979 maakte de lezers van het stripweekblad Eppo voor het eerst kennis met ‘Professor Palmboom’. De strip van Dick Briel, geboren op 29 december 1950, viel op door de Klare Lijn stijl en kon al snel rekenen op buitenlandse belangstelling. De reeks werd uiteindelijk in negen talen vertaald. Daarnaast maakte de Nederlandse stripauteur ook de humoristische strip ‘Hulbert’ en schreef hij samen met Ruud den Dijver ’Max & Mummie’ dat eerst getekend werd door Steven Dupré en daarna door Wout Paulussen. In 1997 tekende Briel nog een album in zijn succesreeks ‘Professor Palmboom’. Dick Briel leidde een teruggetrokken leven. Zijn laatste bekende project is te vinden op http://www.depatathiek.nl.

Briel is na een kort ziekbed aan kanker overleden. Op zijn verzoek is hij in besloten kring gecremeerd. 

29 October 2011, 10:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina