Strip Turnhout


Expo’s van Marc Sleen en Judith Vanistendael gestart

Het Strip Turnhout-festival nadert met rasse schreden. Wie al een beetje stripsfeer wil opsnuiven voor het weekend van 10 en 11 december 2011 kan nu al terecht in het restaurant Cachet de Cire en het Natuurpuntmuseum in Turnhout. Daar kan u respectievelijk de expo’s ‘Anima Eterna’ van Judith Vanistendael en ‘Allemaal Beestjes’ van Marc Sleen bezichtigen.

Judith Vanistendael brak door bij het breed publiek met het tweeluik ‘De maagd en de neger’. Voor de tentoonstelling ‘Anima Eterna’ trok Judith naar het Brugse Concertgebouw, waar ze Jos Van Immerseel en zijn orkest Anima Eterna volgde tijdens een concertreeks. De tentoonstelling ‘Allemaal Beestjes’ neemt de bezoeker dan weer mee langs het dierenrijk doorheen de verschillende ‘Nero’-avonturen. Marc Sleen is niet alleen de geestelijke vader van Nero, maar ook een gepassioneerd natuurliefhebber. En dat is duidelijk te merken aan deze expo.

‘Anima Eterna’ loopt tot en met 11 december, Cachet de Cire, Grote Markt 12 in Turnhout.

‘Allemaal Beestjes’ loopt tot en met 29 januari 2012 in het Natuurpunt museum, Graatakker 11 in Turnhout. Openingsuren tijdens het festivalweekend van 10.00  tot 17.00u. Anders van  dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.


29 November 2011, 16:41 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina