Volledig programma Strip Turnhout 2011 bekend

Je bent hier:  Home » Nieuws » Volledig programma Strip Turnhout 2011 bekend

De winnaar van Bronzen Adhemar/Vlaamse cultuurprijs voor de strip 2011 Steven Dupré en Merho, geestelijke vader van de populaire stripreeks ‘De Kiekeboes’, zijn op 9, 10 en 11 december van dit jaar de eregasten van het Strip Turnhout-festival, het oudste en grootste stripfestival van het land. Het volledige programma van het festival werd nu bekend gemaakt. Je vindt het hier.

Zowel Steven Dupré als Merho krijgen een grote tentoonstelling gewijd aan hun strips. Verder is er op vrijdagavond in de schouwburg van de Warande zal Arbeid Adelt! het traditionele stripconcert van het festival verzorgen, bij elk nummer bijgestaan door een andere striptekenaar. De groep treedt aan in originele bezetting met Marcel Vanthilt, Luc Van Acker en Jan Vanroelen. Kim Duchateau coördineert de tekenaars. Op het Gala van de Vlaamse strip zaterdagavond krijgt Steven Dupré de Bronzen Adhemar/Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip en wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Willy Vandersteenprijs. Aandacht ook voor de veiling voor Sensoa, het Vlaams service- en expertisecentrum rond seksuele gezondheid en hiv. De stripveiling wordt gepresenteerd door Sven Pichal, voorzitter van Het Roze Huis Antwerpen. Naast de twee grote expo’s zullen er een tiental kleine tentoonstellingen te zien zijn. Daarin staan o.a. stadstekenaar Lectrr, ‘Jommeke’, Frank Zappa  en de stripreeks ‘Apostata’ centraal.  

Niet alleen aandacht voor Vlaamse en Italiaanse tekenaars op Strip Turnhout. Gastland is deze keer het Verenigd Koninkrijk, die met een tiental tekenaars speciaal voor het festival naar ons land komen. Een honderdtal auteurs komt signeren.