Strip Turnhout


Studio Noodweer sluit jubileumjaar af met ‘Lucky Luke’-persiflage

De Nederlandse striptekenstudio Studio Noodweer vierde in 2011 zijn tienjarig jubileum.Traditiegetrouw sluit het tekenaarscollectief hun werkjaar af met een getekend jaarverslag. Uitkijken is het dan altijd naar de cover, die telkens een bekende stripcover persifleert. Voor hun tinnen jubileum hebben de tekenaars een cover van ‘Lucky Luke’ gekozen.

Studio Noodweer is een Nijmeegse striptekenstudio die opgericht is in 2001. De studio bestaat uit zeven tekenaars die strips, cartoons en illustraties leveren voor diverse media, zoals kranten, tijdschriften, personeelsbladen en reclame-uitingen. Het tekenaarscollectief is bekend van onder meer ‘Eugène’, ‘Argus’, ‘Amorfati’, ‘Circus Tent’, ‘Joep’ en ‘Pakje Bakmeel’. Met hun jaarverslag laten ze zien wat ze nog meer doen naast de genoemde stripseries.
De zeven eenmanszaken treden als één maatschap naar buiten en werken met zijn allen in een ruimte. De tekenaars werken op zowel individuele als gezamenlijke basis aan uiteenlopende opdrachten.

Ter gelegenheid van het jubileum is er tijdens Strip Turnhout-festival 2011 een kleine expositie van deze jubilerende studio te zien.  De expositie is te zien vlakbij de stand van Studio Noodweer, alwaar diverse stripboeken, posters en hun fameuze jaarverslag, een bloemlezing van hun werk van het afgelopen jaar, te koop zullen zijn.

2 December 2011, 17:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina