Strip Turnhout


Golden Globe voor Kuifje

De 3D-animatiefilm ‘De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg en producer Peter Jackson sleepte zondagnacht de Golden Globe voor beste animatiefilm in de wacht. Ondertussen staat het vast dat er een tweede ‘Kuifje’-film komt. Die zou misschien al eind 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Voor die tweede ’Kuifje’-film zullen Spielberg en Jackson de rollen omdraaien. Peter Jackson zal dan de rol van regisseur opnemen zodra zijn huidige filmproject ’The Hobbit’ af is. Deze keer zou de film gebaseerd zijn op ‘De zeven kristallen bollen’ en ‘De Zonnetempel’. Steven Spielberg is overigens zo in de wolken van de ‘Kuifje’-film, dat hij al hardop droomt van een derde film waarin de rosse, gekuifde reporter van geestelijke vader Hergé op avontuur trekt. Het zou deze keer gaan over een verfilming van ‘De zaak Zonnebloem’.

‘De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn’ kon in 2011 overigens rekenen op ongeveer 1 miljoen bezoekers en was daarmee de tweede best bezochte film in de Belgische bioscopen, voor ‘De Smurfen’ en achter ‘Harry Potter’.

16 January 2012, 16:18 admin

Maankop-tekenaar wint Sint-Michielsprijs

14 October 2019, 11:44 Jasper

Debuut ‘Zwerveling’ van Peter Van den Ende neemt ons mee op zee

12 October 2019, 07:43 Tom

Strip(auteur)s op de 83ste Boekenbeurs

10 October 2019, 12:15 Jasper

Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Veilinghuis Bernaerts veilt opnieuw tekeningen van POM

7 October 2019, 10:19 Tom

29e editie Wilrijkse Stripdagen

5 October 2019, 09:51 Roel

Die Keure brengt Engelse vertaling van Koude Oorlog-strip

30 September 2019, 19:55 Jasper


Afscheid van twee stripmonumenten

7 October 2019, 20:32 Jasper

Nieuw hommage-album Suske & Wiske door Paul Geerts in 2020

5 October 2019, 10:18 Tom

Waarom schrijf ik?

1 October 2019, 12:31 Roel

Gratis magazine Kristof Spaey in de stripwinkel

29 September 2019, 10:24 Tom

Stripmuseum viert feest

25 September 2019, 14:55 Tom
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina