Strip Turnhout


Hip hip hoeba: de Marsupilami blaast 60 kaarsjes uit

Exact 60 jaar geleden, op 31 januari 1952, maakten striphelden Robbedoes en Kwabbernoot in het album ‘Robbedoes en de erfgenamen’ voor het eerst kennis met de Marsupilami. Zijn verjaardag wordt dit jaar gevierd met een animatiefilm, die in april 2012 de filmzalen zal veroveren.

Het zwartgele fictieve dier uit de jungle van Palombië met de lange maar zeer effectieve staart bleek na zijn debuut meteen een grote aantrekkingskracht op het lezerspubliek te hebben. Ook geestelijke vader André Franquin kon geen afscheid nemen van de Marsupilami. Hij behield de rechten op de Marsupilami zodat de ‘Robbedoes en Kwabbernoot’-reeks afscheid moest nemen van het oersterke dier. Toch verdween de Marsupilami nooit uit het grote stripheldenrijk. De Marsupilami kreeg een eigen reeks, getekend door Batem op scenario van Greg, waarvan het eerste album in 1987 verscheen. Schlagerzanger Dennie Christian scoorde een tiental jaar eerder ook nog een ferme hit met ‘Wij zijn twee vrienden’, waarbij de bekende roep van de Marsupilami ”Hoeba hoeba hop” in ieders oor genesteld zit. In 2011 kreeg de hoofdreeks het gezelschap van de nevenreeks ‘Marsu Kids’, dat wordt getekend door Didier Conrad op scenario van Conrad zelf en zijn vrouw Sophie Commenge (Wilbur).

Het 25ste album in de hoofdreeks ’Op het spoor van de Marsupilami’ in april 2012 in de winkel ligt. Het album is gebaseerd op het scenario van de animatiefilm van regisseur Alain Chabat, bekend van zijn ‘Asterix’-verfilmingen, die in april 2012 in de bioscoop te zien is.   

31 January 2012, 16:45 admin

Hubert van Ben Gijsemans als lied

28 March 2020, 09:25 Roel

Fandag van De Fameuze Fanclub

11 March 2020, 08:00 Roel

De (nobele) kunst van het tekenen!

9 March 2020, 10:14 Roel

POST COMICS

6 March 2020, 20:18 Roel

‘Drieman’ van Wide Vercnocke

28 February 2020, 19:48 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina