Strip Turnhout


Recensie

Slhoka 1 + 2 (Godderidge & Floch)

“De wereld Link-Archoïde. Jaar VII van de oorlog der Vurigen. De Westerfront-zone, sector van de Lempirische eilanden.” Bijna haakte ik bij het tekstkader bij het eerste prentje al af, wat een hap! Ook na een tiental bladzijden bleef ik nog serieus mijn bedenkingen hebben bij het verhaal dat me nogal hard aan ‘Aquablue’ (Cailleteau, Vatine & Tota) deed denken: hoofdpersonage stort neer op verlaten planeet en blijkt de uitverkorene/messias/generaal te zijn. Gaandeweg sloeg dan toch de vlam in de snelkookpan, werd je willens nillens meegezogen in het verhaal en las je in een ruk ook maar deel 2 uit. Scenarist Godderidge heeft buiten deze ‘Slhoka’ schijnbaar geen stripwapenfeiten achter zijn naam, maar tekenaar Floch kennen we nog van ‘Ythaq’, een nevenreeks van Troybrein Arleston.

Deze eerste twee delen werden op een blauwe maandag al eens uitgegeven door Blitz/Talent. L zal nu op korte termijn ook de twee overblijvende delen lanceren. (MS)

Ulrig Godderidge & Adrien Floch
‘Slhoka’ (twee delen verschenen), uitgeverij L, 48 blz., € 17,95 per deel (HC)
***

2 February 2012, 15:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina