Strip Turnhout


Recensie

Slhoka 1 + 2 (Godderidge & Floch)

“De wereld Link-Archoïde. Jaar VII van de oorlog der Vurigen. De Westerfront-zone, sector van de Lempirische eilanden.” Bijna haakte ik bij het tekstkader bij het eerste prentje al af, wat een hap! Ook na een tiental bladzijden bleef ik nog serieus mijn bedenkingen hebben bij het verhaal dat me nogal hard aan ‘Aquablue’ (Cailleteau, Vatine & Tota) deed denken: hoofdpersonage stort neer op verlaten planeet en blijkt de uitverkorene/messias/generaal te zijn. Gaandeweg sloeg dan toch de vlam in de snelkookpan, werd je willens nillens meegezogen in het verhaal en las je in een ruk ook maar deel 2 uit. Scenarist Godderidge heeft buiten deze ‘Slhoka’ schijnbaar geen stripwapenfeiten achter zijn naam, maar tekenaar Floch kennen we nog van ‘Ythaq’, een nevenreeks van Troybrein Arleston.

Deze eerste twee delen werden op een blauwe maandag al eens uitgegeven door Blitz/Talent. L zal nu op korte termijn ook de twee overblijvende delen lanceren. (MS)

Ulrig Godderidge & Adrien Floch
‘Slhoka’ (twee delen verschenen), uitgeverij L, 48 blz., € 17,95 per deel (HC)
***

2 February 2012, 15:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina