Strip Turnhout


Recensie

Shenzhen (Delisle)

De Canadese stripmaker Guy Delisle bracht een groot stuk van zijn leven in het buitenland door, en publiceerde de voorbije tien jaar al drie strips over de periodes dat hij in respectievelijk het Chinese Shenzhen, het Noord-Koreaanse Pyongyang en in Birma verbleef. Die laatste twee werden ook vertaald, nu verschijnt ook het eerste, dat over zijn drie maanden in Shenzhen, in het Nederlands.

Delisle werkte in Shenzen voor een animatiestudio die veel werk verrichte voor de Europese markt. Goedkoper, weet u wel. Ondermeer de tekenfilmserie ‘Papyrus’ werd er gemaakt. Met verbazing, verwondering en af en toe vertedering bekijkt hij wat er zich zo allemaal in de van de rest van de wereld afgesloten stad en in de tekenstudio afspeelt. Soms is hij het wat ongelukkige middelpunt van misverstanden die alleen grappig zijn als je er vooral zelf niets mee te maken hebt. Maar altijd brengt hij zijn verhaal met veel humor. Wie drie maanden in zijn eentje in een stad verblijft waar je letterlijk met niemand kan praten, heeft wellicht geen andere keuze. (TH)

Guy Delisle
‘Shenzhen’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 152 blz., €19,90.
***

3 February 2012, 15:36 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina