Strip Turnhout


Recensie

Johnny Paraguay: Het meisje met het witte haar (Malik)

Uitgeverij Arcadia nam nog eens een diepe duik in de striparchieven en vergast ons weer op verloren ‘pareltjes’. Het album van ‘Johnny Paraguay’ door Malik (nu vooral bekend van de Valentijnstrip ‘Cupido’) kon ons zeer bekoren. Johnny beleefde in de jaren 1980 twee avonturen bij uitgeverij Archers, maar bleef – een beetje onterecht – steken in de schaduw van genregenoten als ‘Archie Cash’ (van diezelfde Malik), ‘Bruno Brazil’ (Greg & Vance), ‘Bob Morane’ (Vernes, Vance & Coria) en ‘Bernard Prince’ (Greg & Hermann). In dit derde album vertelt Malik een eerder klassiek post-Vietnamverhaaltje, maar het tekenplezier spat duidelijk van de pagina’s.

Als rechtgeaard stripliefhebber juichen we een initiatief als Arcadia-archief natuurlijk toe. Jammer genoeg hebben we al enkele keren moeten constateren dat een aantal archiefstukken de tand des tijds niet hebben doorstaan. Een meer rigoureuze selectie of wat extra duiding in de albums zelf, zouden hier duidelijk een meerwaarde kunnen betekenen. (MS)

Malik
‘Johnny Paraguay: Het meisje met het witte haar’, Arcadia, 48p., €19,95.
***

3 February 2012, 16:05 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina