Strip Turnhout


Recensie

De dolle dina’s (Sleen)

“Neron! ’t Is ik hem peur en veel!”, zegt Meneer Pheip ergens halverwege ‘De Dolle Dina’s’. En Meneer Pheip heeft redenen te over om bang te zijn, want in dit Nero-verhaal uit 1970 (nu door Standaard Uitgeverij in een kleine, gekartonneerde versie heruitgegeven) grijpen de vrouwen de macht. En op zo’n moment moet ook Madam Pheip uiteraard haar verantwoordelijkheid nemen.

Marc Sleen steekt hier de draak met het feminisme en De Dolle Mina’s, die op dat moment actie voerden met de slogan Baas in eigen buik. In dit verhaal gaat ‘het zwakke geslacht’ nog een stuk verder, want de door de strijdvaardige zuster van Abraham Tuizentfloot geleide deernes willen niets minder dan de heerschappij over de hele wereld veroveren. Dat draait uiteindelijk op een mislukking uit, en alles eindigt met een edelmoedige knieval van Meneer Pheip voor zijn liefhebbende echtgenote: ‘’t Is ik ben ton humble serviteur.” (TH)


Marc Sleen
‘De dolle dina’s’,
Standaard Uitgeverij, 40 blz., €6,95.
***

21 March 2012, 16:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina