Strip Turnhout


Recensie

Jommeke 254: Paradijseiland in gevaar (Nys & Delzenne)

Het 254ste avontuur ‘Paradijseiland in gevaar’ van de nooit ouder wordende stripheld van wijlen Jef Nys wordt gevuld met een handvol comebacks uit het ‘Jommeke’-universum. Het Paradijseiland blijkt echter niet meer de charme te hebben die me in mijn basisschooljaren deed wegdromen van verre reizen met Rozemieke en Annemieke. De steenrijke Musicatti en zijn handlangers hebben het paradijselijke eiland ingepalmd en beschouwen de apen als hun persoonlijke slaven. Met de hulp van Tita Telajora, een heel kleine omweg via de gouden jaguar en de smartlapvogel, slagen Jommeke en co er uiteraard in om de situatie recht te trekken. Het niveau van de vroegere ‘Jommeke’-verhalen lijkt dit avontuur voor deze door nostalgie bedorven lezer niet te halen. Maar dat de hedendaagse jeugd die ‘oneerlijke aardworm’ (dixit Filiberke) van een Musicatti  bij het lezen ook eens een serieuze klets zou willen geven, kan ik me perfect indenken. (KM)

Jef Nys & Philippe Delzenne
‘Jommeke 254: Paradijseiland in gevaar’, Ballon Media, 48 blz., €4,95.
***

20 March 2012, 15:28 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina