Strip Turnhout


Recensie

Elephantmen vol. 1: Wounded animals (Starkings)

Nope, geen verhaal rond olifantman Joseph Merrick hier, maar wel een trashy comic rond gemuteerde wilde beesten, ontsproten aan het brein van de zoveelste gekke geleerde. Gelukkig weet scenarist Richard Starkings er een verbazend knap geheel van te maken door al die dieren de juiste persoonlijkheid mee te geven. Zo overstijgt deze collectie (de eerste zeven losse comics zijn hier in één boek verzameld) zonder problemen de onmiddellijke concurrentie. Ook al zijn deze creaturen ver verwijderd van de mierzoete Disneybeestjes, toch kan je niet ontkennen dat je de nodige sympathie krijgt voor deze gedegenereerde dieren. Dit heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het verhaal, ook de verschillende tekenaars dragen hiertoe hun steentje bij. Vooral de pagina’s van Justin Norman (a.k.a. Moritat) zijn prachtig geconcipieerd. (MS)


Richard Starkings e.v.a.
‘Elephantmen vol. 1: Wounded animals’,
Image Comics, 312 blz., ca. €20. (Engelstalig)
****

5 April 2012, 11:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina