Strip Turnhout


Recensie

A town where you live (Kouji Seo)

Haruto’s rustige plattelandsleventje wordt opgeschrikt wanneer Yuzuki bij hem komt inwonen. Yuzuki is de dochter van een familievriend en besloot school te lopen op het platteland. Ze komt inwonen bij Haruto’s familie en Haruto is daar niet erg happig op. Yuzuki is luidruchtig en ook de typische karaktertrekjes van een stadsmeisje werken Haruto al snel op de zenuwen. Bovendien weet Haruto niet hoe hij op school moet uitleggen dat hij samenleeft met een meisje dat niet eens familie is. Vooral de reactie van zijn onbereikbare liefde Nanami boezemt Haruto angst in. Al heel snel biedt zich de driehoeksrelatie Yuzuki-Haruto-Nanami aan. Positief is dat ze alle drie warme en aangename personages zijn waarmee je je als lezer erg snel kan identificeren.

De tekenstijl is mooi, professioneel, en heel erg manga. Je ziet dat mangaka Kouji Seo zijn strepen reeds verdiend heeft in het genre. ‘A town where you live’ is een erg mooi, romantisch verhaal dat in eerste instantie bedoeld is voor jongens. In Japan bestaat er immers een heel genre van romantische manga’s voor jongens. Meestal worden deze verhalen te pas en te onpas opgesmukt met diepe decolletés en opvliegende rokjes, maar hier blijft het allemaal binnen de perken. De romantische shonen wordt momenteel nog volledig over het hoofd gezien door onze Vlaamse manga-uitgeverijen Kana en Glénat, maar mochten ze zich alsnog bedenken en een leuke reeks in het genre zoeken dan is deze ‘A town where you live’ alvast een aanrader. (KS)


Kouji Seo
‘A town where you live’ (twee delen verschenen),
Pika, 200 blz., € 6,95. (Franstalig)
***


5 April 2012, 11:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina