Strip Turnhout


Recensie

Summer Wars (Sugimoto & Sadamoto)

In ‘Summer Wars’ heeft Facebook plaatsgemaakt voor het digitaal community platform OZ. Meer dan een miljard mensen heeft er een avatar en beleeft een tweede leven op dit sociale netwerk. Al je mogelijkheden uit het echte dagelijkse leven kan je integreren en toepassen in deze online community. Zonder de beperkingen van de realiteit welteverstaan.

Kenji is een verlegen, wiskundig genie die door het mooiste meisje van de klas, Natsuki, gevraagd wordt mee te gaan naar Nagano, haar geboorteplaats. Daar wordt de 90ste verjaardag van haar overgrootmoeder gevierd. Als blijkt dat Natsuki Kenji heeft meegevraagd om haar verloofde te spelen om zo op een goed blaadje te komen staan bij haar overgrootmoeder kan het geluk van de jongen niet op. Maar dan gebeurt het ondenkbare… OZ wordt gehackt! En dat is niet alles. Kenji blijkt de dader.

We volgen de familieclan van Natsuki die alles in het werk stelt om de rampen die veroorzaakt worden door het computervirus op te vangen. Kenji probeert zijn steentje bij te dragen om zijn ‘fout’ recht te zetten en krijgt op die manier de kans zich te bewijzen bij de familie van Natsuki. De impact die OZ had op het dagelijkse leven wordt pas duidelijk wanneer alles dreigt mis te lopen.

‘Summer Wars’ is de adaptatie van een bejubelde animatiefilm. Vaak loopt het wel ergens fout met dergelijke overzettingen, maar de manga van ‘Summer Wars’ behoudt alle kwaliteiten van de film. Ook de mangaversie biedt ons immers een realistische blik op de steeds groter wordende invloed van het internet op ons dagelijks leven en wat daar de gevolgen van kunnen zijn. (KS)


IGURA SUGIMOTO & YOSHIYUKI SADAMOTO
‘Summer Wars’ (drie delen),
Kazé Manga, 192 pagina’s, € 7,50.
(Franstalig)
***

5 April 2012, 10:57 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina