Strip Turnhout


Recensie

The New Avengers: Uitbraak (Bendis & Finch)

Eerder kon je in ‘Avengers: Disassembled’ al lezen hoe het Avengers-heldenteam, na een reeks schokkende gebeurtenissen, ophield te bestaan. Nu is in de comicwereld weinig ooit definitief, dus voorzag Marvel voor dit ensemble ook een reboot in de vorm van de ‘New Avengers’. Nadat Electro tientallen schurken uit het strengbewaakte Ryker’s Island laat ontsnappen, breekt de hel los. De Marvel-helden beseffen dat ze toch weer moeten samenwerken om de dreiging de kop in te drukken.

Dit nieuwe team blijkt een geschenk uit de hemel te zijn, want Bendis heeft weer wat pit in deze reeks weten te brengen. Na het deprimerende einde van ‘Disassembled’ komt er een verhaal dat vlot voortgestuwd wordt door klassieke heldenactie en waar de personages ook een betere evolutie doormaken. Bendis had duidelijk door wát lezers juist willen van strips als deze en dus vond ook hij zijn stem terug. Een bundel met pit en vol liefde voor het genre. (BR)


Brian Michael Bendis & David Finch
‘The New Avengers: Uitbraak’,
Nona Arte, 144 blz., €16,50.
****

5 April 2012, 11:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina