Strip Turnhout


Recensie

De ontdekking/De zoektocht (Heuvel & Van der rol)

Er zijn ooit erg onderhoudende opdrachtstrips gemaakt (voor organisaties en bedrijven allerhande), maar het gros daarvan heeft meestal niet de kwaliteiten van een reguliere strip. Hetzelfde met educatieve strips. De over te brengen boodschap staat daar vaak het verhaal in de weg. Dat het kán bewees de Nederlandse stripmaker Eric Heuvel. In samenwerking met de Nederlandse Anne Frank Stichting maakte hij twee strips over de Tweede Wereldoorlog die in dit boek bij mekaar worden gebracht. Heuvel, die momenteel hard werkt aan de terugkeer van zijn stripreeks rond ‘January Jones’, levert twee onderhoudende verhalen af waarin de herinnering aan de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Dat alles uitgevoerd in de van hem bekende, erg gesoigneerde Klare Lijn-stijl. (MG)


Eric Heuvel e.a.
‘De ontdekking/De zoektocht’,
Uitgeverij L/Anne Frank Stichting, 120 blz., €19,95.
***

5 April 2012, 11:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina