Strip Turnhout


Recensie

Jojo 18: Mamy Blues (Geerts & Salma)

‘Jojo’, een reeks van de in 2010 op amper 55-jarige leeftijd overleden stripmaker André Geerts, heeft commercieel nooit hoog gescoord, maar was wel achttien albums lang een van de beste kinderstrips op de markt. In ‘Mamy Blues’ mag de kleine Jojo op cruise met zijn oma en zijn beste vriend, Dik Lowietje. Het moet een groot feest worden, maar het blijkt helemaal niet zo goed te gaan met zijn oma en haast iedereen maakt zich zorgen om haar.

Met de dood van André Geerts verloor de stripwereld de maker van een van de warmste reeksen op de markt, een strip die zijn lezers steeds opnieuw achterlaat met een gevoel van zachte vrolijkheid. Dat is ook hier niet anders. Een opvolger zien we niet meteen klaarstaan, of het zou ‘Mamette’ van de Franse tekenaar Nob moeten zijn. Een reeks waar we hier al vaak de lof van hebben gezongen, en die dringend aan vertaling toe is, als u het ons vraagt. (TH)


André Geerts & Sergio Salma
‘Jojo 18: Mamy Blues’,
Dupuis, 56 blz., €5,95.
****

5 April 2012, 11:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina