Strip Turnhout


Recensie

Jojo 18: Mamy Blues (Geerts & Salma)

‘Jojo’, een reeks van de in 2010 op amper 55-jarige leeftijd overleden stripmaker André Geerts, heeft commercieel nooit hoog gescoord, maar was wel achttien albums lang een van de beste kinderstrips op de markt. In ‘Mamy Blues’ mag de kleine Jojo op cruise met zijn oma en zijn beste vriend, Dik Lowietje. Het moet een groot feest worden, maar het blijkt helemaal niet zo goed te gaan met zijn oma en haast iedereen maakt zich zorgen om haar.

Met de dood van André Geerts verloor de stripwereld de maker van een van de warmste reeksen op de markt, een strip die zijn lezers steeds opnieuw achterlaat met een gevoel van zachte vrolijkheid. Dat is ook hier niet anders. Een opvolger zien we niet meteen klaarstaan, of het zou ‘Mamette’ van de Franse tekenaar Nob moeten zijn. Een reeks waar we hier al vaak de lof van hebben gezongen, en die dringend aan vertaling toe is, als u het ons vraagt. (TH)


André Geerts & Sergio Salma
‘Jojo 18: Mamy Blues’,
Dupuis, 56 blz., €5,95.
****

5 April 2012, 11:31 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina