Strip Turnhout


Recensie

Sprakeloos (Small)

‘Sprakeloos’, een autobiografische strip van de Amerikaanse illustrator David Small, werd in eigen land overladen met prijzen en loftuitingen. Onze verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor dit relaas van een jeugd die op zijn zachtst gezegd ongelukkig genoemd mag worden. Het staat buiten kijf dat ‘Sprakeloos’ voor David Small een erg belangrijk boek om maken was. Hij kijkt er de demonen uit zijn verleden recht in de ogen en probeert al tekenend in het reine te komen met de neuroses van zijn ouders en grootouders, waar hij zwaar onder te lijden had. Het levert een goed boek op, maar niet het onvergetelijke meesterwerk waar we ons aan verwacht hadden. Als lezer heb je net iets te vaak het gevoel dat je naar een schitterend getekende therapeutische oefening zit te kijken. (TH)


David Small
‘Sprakeloos’,
Lebowski, 336 blz., €19,90.
***

5 April 2012, 11:21 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina