Strip Turnhout


Recensie

Wordt het toch nog gezellig (Schippers & van den Boogaard)

Sjef Van Oekel was een personage dat ontstond in de televisieprogramma’s van Wim T. Schippers, het grote genie van de Nederlandse absurditeit. Acteur Dolf Brouwers nam de rol voor zijn rekening, en toen ook strips over Van Oekel werden gemaakt, kreeg ook het strippersonage het uiterlijk van Brouwers mee. Pas toen de strip internationaal succes kreeg, was dat plots een probleem voor de acteur.

Bijna dertig jaar later verschijnt de strip nu in een integrale heruitgave, waarvan dit het tweede en afsluitende deel is. De soms nogal drukke tekeningen van Van den Boogaard zijn niet altijd gebaat bij de formaatverkleining (dit boek verschijnt op romanformaat), maar voor de rest blijkt deze strip, een vreemde mengeling van absurdisme en baldadigheid, de tand des tijds meer dan zomaar doorstaan te hebben. (MG)


Wim T. Schippers & Theo van den Boogaard
‘Wordt het toch nog gezellig…’,
De Vliegende Hollander, 208 blz., €14,95.
****

5 April 2012, 11:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina