Strip Turnhout


Recensie

De sluipschutter (Tardi & Manchette)

De Franse tekenaar Jacques Tardi geldt nog steeds als een van de allergrootste stripmakers van zijn generatie. In onze contreien brak hij in de jaren ’80 door toen zijn strips werden voorgepubliceerd in het maandblad Wordt Vervolgd, en sindsdien wordt nagenoeg al zijn werk vertaald. Zijn obsessies zijn ondertussen dan ook genoegzaam bekend bij het Nederlandstalige publiek: de Eerste Wereldoorlog, het Parijs van het einde van de negentiende eeuw én de hard-boiled detective version française. ‘De sluipschutter’ is de recentste loot in die laatste categorie.

Voor het scenario baseerde Tardi zich opnieuw op een roman van thrillerschrijver Patrick Manchette (1942-1993). Manchette schreef indertijd het scenario van het album ‘Griffu’ voor Tardi, en ook het album ‘Kleine West Coast blues’ (uit 2006) was op een van zijn romans gebaseerd. Opnieuw levert Tardi een met veel vaart vertelde thriller af, tegen de achtergrond van het Frankrijk en het Parijs van de jaren ’70, een stad die Tardi als geen ander in beeld kan brengen. (TH)


Tardi & Manchette
‘De sluipschutter’,
Oog&Blik/De Bezige Bij, 102 blz., €17,90.
****

5 April 2012, 12:13 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina