Strip Turnhout


Recensie

Hé, meisjes!, deel 2 (Michel & Lepage)

In de twee delen van ‘Hé meisjes’ krijgen we een mooi coming-of-age-verhaal voorgeschoteld. We volgen de eerste 18 jaren van Leila, Chloé en Agnes, drie meisjes die allemaal geconfronteerd worden met hun eigen grote en kleine problemen. Spectaculair wordt het nergens, de clichés worden maar net omzeild en de vraag rijst waarom een volwassen striplezer zich in godsnaam zou interesseren voor de lotgevallen van drie puberende meisjes, tenzij dan om de verkeerde redenen? Toch slaagt scenariste Michel erin om de leefwereld van deze dametjes perfect te vatten en word je soapgewijs meegezogen in hun alledaagse beslommeringen. Lepage (we kennen hem nog van het Nicaraguaepos ‘Muchacho’) was bovendien de perfecte keuze om dit verhaal te aquarelleren en zo sluipt er al bij al toch een lichte vorm van weemoed in ons hartje. Snif! (MS)


Sophie Michel & Emmanuel Lepage
‘Hé, meisjes!, deel 2’,
Silvester, 64 blz., €16,95.

***

5 April 2012, 10:54 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina