Strip Turnhout


Recensie

Dance Academy 4 (Crip & Béka)

Echt warm loop ik niet van alle mogelijke dansprogramma’s die tegenwoordig het kleine scherm teisteren. Al blijkt dat voor mijn vrouw geen reden te zijn om niet geboeid te kijken hoe het gezonde jonge volk met perfect gevormde lichamen zich in steeds onrealistischere bochten tracht te wringen in de hoop dat de onverbiddelijke jury hun bochtenwerk kan appreciëren. Een gracieuze danseres worden blijft een grote meisjesdroom. Ook als ze volwassen vrouwen zijn geworden. De gagreeks ‘Dance Academy’, waarvan het vierde album net verschenen is, speelt gretig in op die meisjesdroom. De grappig bedoelde dansperikelen, met af en toe een zijweg naar ontluikende liefdes, van drie vrolijke tienermeisjes bekoort deze bijna veertiger amper. Maar de glinsterende oogjes van mijn eigen dochterballerina bij het lezen van de ‘Dance Academy’-reeks doen me keihard beseffen dat ik niet tot de beoogde doelgroep hoor. Een strip voor meisjes dus, vrouwen (en die enkele mannelijke collega’s, we zijn breeddenkend) met de grote ambitie om ooit de sterren van de hemel te dansen op een groot podium. (KM)


Crip & Béka
‘Dance Academy 4’,
Ballon Media, 48 blz., €6,50.
***

5 April 2012, 12:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina