Strip Turnhout


Recensie

Roodkapje Redux (Krug)

Iets vreemds is het wel, deze ‘Roodkapje Redux’. Vijf kleine boekjes van 80 bladzijden in een doosje, met op elke pagina nooit meer dan één tekening. Auteur: de in New York wonende Duitse illustratrice Nora Krug, die vooral haar brood verdient met het illustreren van kinderboeken en werk voor de Amerikaanse pers. Best mooi is deze eigenzinnige bewerking van Roodkapje. Elke boekje bevat het verhaal van Roodkapje verteld vanuit het standpunt van één van de hoofdpersonages, van de wolf tot en met de jager. Er blijkt daar in het grote dierenbos uiteraard veel meer aan de hand geweest te zijn dan het sprookje van Perrault vertelt. Achter de charmante tekeningen van Krug gaan grote drama’s en kleine spanningen (of andersom) schuil. (ZS)


Nora Krug
‘Roodkapje Redux’, Bries, 5×80 blz., €25.
***

5 April 2012, 11:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina