Strip Turnhout


Recensie

Roodkapje Redux (Krug)

Iets vreemds is het wel, deze ‘Roodkapje Redux’. Vijf kleine boekjes van 80 bladzijden in een doosje, met op elke pagina nooit meer dan één tekening. Auteur: de in New York wonende Duitse illustratrice Nora Krug, die vooral haar brood verdient met het illustreren van kinderboeken en werk voor de Amerikaanse pers. Best mooi is deze eigenzinnige bewerking van Roodkapje. Elke boekje bevat het verhaal van Roodkapje verteld vanuit het standpunt van één van de hoofdpersonages, van de wolf tot en met de jager. Er blijkt daar in het grote dierenbos uiteraard veel meer aan de hand geweest te zijn dan het sprookje van Perrault vertelt. Achter de charmante tekeningen van Krug gaan grote drama’s en kleine spanningen (of andersom) schuil. (ZS)


Nora Krug
‘Roodkapje Redux’, Bries, 5×80 blz., €25.
***

5 April 2012, 11:29 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina